Saznajte sve o ugovaranju energetskih performansi od ENERGAP-a

Saznajte sve o ugovaranju energetskih performansi od ENERGAP-aOn 3rd Oct 2022

PROSPECT+ je projekat za izgradnju kapaciteta znanja i povećanje aktivnosti gradova i regija za lakšu implementaciju mjera potrebnih za prelazak na klimatsku neutralnost. U sklopu projekta PROSPECT+, učesnici na projektu će moći pružiti pomoć opštinama i gradovima širom Evrope u pronalaženju finansijskih sredstava za implementaciju njihovih Akcionih planova održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama.

Pridružite nam se i saznajte više o tome kako pristupiti inovativnom #finansiranju za njihov regijon.

Gradovi u Bosni i Hercegovini imatće mogućnost da se sa strane ENERGAP nauči sve o Ugovaranju energetskog učinka (EPC) .

Za drugi ciklus učenja, lokalne ili regionalne vlasti iz Bosne i Hercegovine će također imati mogućnost da se pridruže lokalnoj grupi za učenje u svojoj zemlji gdje će aktivnosti biti provedene na njihovom jeziku!

 

Učesnici (mentiji) će moći podijeliti i razviti svoje planirane projekte i aktivnosti u četiri osnovna koraka u periodu od nekoliko mjeseci:


0. Uvod u projekat

1. Upoznavanje sa mentorom i učesnicima

2. Zajednički rad

3. Studijska posjeta

4. Daljnji postupak

 
Edukativni program je namijenjen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti, energetskim agencijama i eksternim savjetnicima navedenih institucija.

Učestvovanje u programu je besplatno.

Mentije se mogu prijaviti za 2. ciklus učenja do 26.10.2022.

 

TU JE LINK ZA REGISTRACIJU

 

Prijavite se kao mentija u PROSPECT+ programu izgradnje kapaciteta i poboljšajte kapacitet znanja u svojom  regiona za lakšu implementaciju #cleanenergy projekta kroz aktivnosti vršnjačkog učenja.

 

Više o PROSPECT+ možete saznati na web stranici projekta (na engleskom):

 

LET'S GET IN TOUCH

Follow us on our social media channels.